Garantie en onderhoud accu(s) elektrische kinderauto

4 juli 2020
Door Auto Voor Kinderen

Bij een elektrische kinderauto of een ander elektrisch voertuig worden altijd één of meerder accu(‘s) bijgeleverd. Het is een vrij sterke accu, de accu voertuigen zijn krachtig genoeg om te rijden over bijvoorbeeld gras of een bospad. Wanneer deze accu goed behandeld wordt, kan deze zo een paar jaar goed werken. Er zijn een paar dingen die je kan doen om de accu langer mee te laten gaan. 

Garantie accu elektrische kinderauto

Er zit geen garantie op de accu en de oplader van een kindervoertuig. Dit komt omdat je zelf verantwoordelijk bent voor het onderhouden van de onderdelen. Het is lastig in te schatten hoe er met de auto is omgegaan. Want zowel het gebruik, als het onderhouden van de auto, heeft effect op hoelang de accu mee gaat. Met een paar simpele tips, gaat de accu een stuk langer mee! 

Accu oplader 

Kijk of de adapter is aangesloten op het accuvoertuig, anders zal deze niet werken. Met het monteren is het belangrijk om de accu aan te sluiten op de juiste stekker. Voor de juiste montage, raadpleeg de gebruiksaanwijzing. Wanneer de accu wordt aangesloten op de verkeerde stekker, kan dit schade veroorzaken.

Oplaadtijd elektrische kinderauto

Laad de elektrische kinderauto de eerste keer 10 uur lang op, zorg ervoor dat de accu nooit langer dan 12 uur aan de oplader zit. Probeer daarna de accu tussen 5 uur en 8 uur op te laden, anders kan de accu defect raken. Na ieder gebruik moet de auto opgeladen worden. Laad dus altijd de auto op voordat de elektrische kinderauto weggezet wordt. 

Lang tijdige inactiviteit elektrische kinderauto

Wanneer de accu leeg raakt, kan de accu kapot gaan. Dus bij een lange periode van het niet gebruiken van de auto, haal de accu en eventuele batterijen eruit. Laad daarnaast minimaal een keer per maand de accu op, dit zorgt ervoor dat de accu niet leeg raakt. Maak de accu van het voertuig schoon met een vochtige doek. 

Testen voltage 

Bij het vermoeden dat de accu defect is, test dan de voltage. Steek de lader in het stop contact, steek de pen van de multimeter in het midden van de oplaadplug. Hou de tweede pen van de multimeter aan de buitenkant van de oplaadplug. Een 12V adapter moet 18V-19V aangeven. Een 6V adapter moet 10V-12V aangeven. Ook kan je de voltage meten bij een fietsenwinkel, autogarage of een elektra/hobbywinkel. Hier kunnen ze nakijken of de accu nog voldoende voltage afgeeft. Let op: noteer de voltage waarde, zodat wij kunnen inventariseren wat er moet gebeuren.

Autovoorkinderen.nl

Bij een kapotte accu oplader of accu, kun je natuurlijk een nieuwe bij ons bestellen via accessoires. Als je een vraag hebt over de accu of andere onderdelen, neem dan gerust contact met ons op via klantenservice@prijstechnisch.com